Gymnázium Vítězslava Nováka

Vize Česka 2022

Vize Česka 2O22

V pátek 21.10. se skupina studentů 3. a 4. ročníku zúčastnila v táborském divadle studentského panelu konference Vize Česka 2022. Jednalo se o již 2. ročník akce, na které se studenti mají možnost setkat s řadou českých předních vědců a odborníků z různých oborů (D.Drábová, J. Drahoš, M. Romancov a další).

 

Postřehy účastníků:

Z.Činková 7.A

"Den, kdy každé slovo mělo hloubku, neslo faktickou informaci či přineslo motivaci i trochu humoru... Za exkurzi na Vizi Česka v táborském Divadle Oskara Nedbala jsem moc vděčná, měli jsme možnost vyslechnout si přednášky plynoucí v tématech od moderního vzdělávání, přes poklady oceánu, silný životní příběh, jadernou energetiku, politiku až k fraktálům a matematickému chaosu. Odcházím s hlavou plnou otázek, srdcem naplněným nadšením a odhodláním do následujících dní. Děkuji." 

 

A.Landovská 3.C

Dostali jsme možnost setkat se se spoustou zajímavých osobností z různých oborů. Jednotliví hosté byli velmi příjemní, celková atmosféra byla na jedničku. Divadlo Oskara Nedbala působilo, co se interiéru a výzdoby týče, impozantně. S radostí jsem o zkušenost bohatší. 

 

M.Vozábal 8.A

Přednáška byla velmi zajímavá, obzvláště pak paní Drábová a pan Romancov. Je skvělé mít příležitost potkat takové odborníky. Děkuji Vám za možnost vyrazit.

 

A.Boček 4.B

"Pan profesor Drahoš nepřímo řekl, že ve slovu je síla."

 

H.Šimůnek 8.A

"Každá přednáška, měla alespoň jednu část, která mě zaujala, a dohromady stvořily velmi poučný zážitek. Jediné, co mě mrzí, je, že příští rok se již nebudu moci zúčastnit."

 

Text a foto: h-š

Děkujeme za možnost být po roce opět součástí přínosné a obohacující události, kterou se Vize Česka úspěšně stává. Každý přednášející, odborník na slovo vzatý, rozšiřuje obzory všech. Myšlenky rezonují a vyvolávají otázky, vytvářejí prostor pro diskuzi a přinášejí nové a nepoznané.

Mám radost, když jsou naši žáci přítomni takových okamžiků.

Těšíme se na další ročník.

Text a foto: Lenka Vetýšková

Aktivity

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout