Gymnázium Vítězslava Nováka

TalentAkademie 2021

Jménem Gymnázia Vítězslava Nováka bych nesmírně ráda poděkovala za možnost a příležitost stát se součástí úžasné akce s názvem TalentAkademie. Prezidentem letošního, již 4. ročníku, byl Marek Eben.

Více o celém projektu se dozvíte v následujícím videu: https://www.facebook.com/watch/?v=549554992767844

Svoje osobní postřehy a zhodnocení celé akce sepsaly 2 vyslankyně za naší školu, Silvie Šašková a Anežka Přibylová:

"Ve dnech 21.-23. září jsme se zúčastnily 4. ročníku TalentAkademie v Českých Budějovicích na téma přírodních věd. V těchto třech dnech jsme si vyslechly řady odborných přednášek prezentovaných odborníky z daných oborů. Bylo toho opravdu hodně, snad úplně nejlepší byla návštěva přírodovědecké fakulty Jihočeské univerzity, kde proběhla například i přednáška o kryptozoologii a také pozorování sinic a řas od mikroskopem (to byla DOKONALOST, celé dvě hodiny jsme koukali do mikroskopů a střídali jedno sklíčko za druhým).

Rozhodně bychom se ještě chtěly zmínit o přednášce z hydrologie, která byla poučná a dobře podaná, a pak také musíme ještě vypíchnout návštěvu Krajského ředitelství policie Jihočeského kraje, kde jsme se seznámili s daktyloskopií, forenzní genetikou a spoustou rozličných postupů při vyšetřováních.

Moc jsme si to užily, poznaly spoustu lidí, dozvěděly se nové a zajímavé informace a klidně bychom jely znovu."

 

Za gymnázium bych ráda poděkovala hejtmanovi Jihočeského kraje, panu Martinu Kubovi a řediteli Gymnázia Česká v Českých Budějovicích, panu Antonínu Sekyrkovi. Bez jejich entusiasmu, nadšení, elánu a profesionality by tato akce nemohla být tak úspěšná.

Těšíme se na další ročník!

Text: L. Vetýšková, S. Šašková, A. Přibylová

Foto: S. Šašková a A. Přibylová

reportáž: Petra Říhová

Aktivity

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout