Gymnázium Vítězslava Nováka

Vize Česka 2023

V pátek 20.10. Se zájemci o společenské vědy ze 3. a 4. ročníků zúčastnili v táborském divadle studentského panelu konference Vize Česka 2023. Jednalo se o již 3. ročník akce, na které se studenti mají možnost setkat s řadou odborníků z různých oborů – letos to byl  Martin Šonka - mistr Evropy a vícemistr světa v akrobatickém létání, výtvarnice a odbornice na AI Eva Nečasová, podnikatel Pavel Bouška, filantrop Tomáš Slavata a novinář a šéfredaktor časopisu Respekt Erik Tabery.

 

Postřehy účastníků:

Vize Česka byla pro mě velice inspirativní. Určitě si z ní odnáším cenné rady a doporučení od prezentujících. Většina přednášek se mi líbila. Vypíchl bych přenášku pana Pavla Boušky, k jehož přednášce o podnikání jsem byl ze začátku kritický, ale nakonec si mě kompletně získal. Další zajímavé postřehy měl Erik Tabery, konktrétně k problematice deepfakes a ověřování zdrojů informací. Naopak mě moc nezaujala přednáška odbornice na AI, očekával jsem něco více akademického.

Vážím si, že jsem měl možnost se účastnit druhého i třetího ročníku Vize Česka.

 F. Hanousek 8.A

 

Vizi jsem si moc užila, líbil se mi rozmanitý výběr mluvčích, rozhodně to nebylo jednotvárné a každý si v tom určitě našel to své. 

Nejvíce se mi líbil projev pana Taberyho, protože to je oblast, která mě nejvíce zajímala a týdeník Respekt mám velmi ráda. 

Ocenila jsem prostor pro dotazy, mohla jsem si vyslechnout dotazy ostatních, které by mě samotnou nenapadly, ale když je někdo vyslovil, tak mě začaly taky zajímat. Dále mi velmi vyhovovalo prostředí divadla, dodávalo to přednáškám důležitost a určitě to pozdvihlo můj celkový dojem. 

Děkuji, že jsem měla příležitost se této akce zúčastnit.

Kateřina Drnková 7.A

 

Jsem rád, že jsem se přednášek mohl zúčastnit. Utvrdily můj názor na některé věci. Více mne zaujala odpolední část, která mne přesvědčila o důležitosti vize ve firmách, ale i v osobním životě. Vize by nám měla dávat směr i motivaci.

J. Valda 7.A

 

Účastnil jsem se již druhého ročníku Vize. Musím říct, že si tato akce stále drží svou kvalitu. Stejně jako minulý ročník jsem si ji moc užil, jenom mě mrzí, že se nemůžu účastnit příští rok. Mladším studentům bych účast doporučil.

J.Bártů 8.A

 

Studium

Chcete udělit souhlas s využíváním sledovacích cookies?
Další informace

Přijmout Odmítnout